MVO Prestatieladder in de praktijk

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MVO Prestatieladder in de praktijk

26/05/2016 @ 10:00 - 17:15

Donderdag 26 mei 2016 vindt het eerste MVO Prestatieladder evenement plaats. Deze dag staat in het thema MVO Prestatieladder in de praktijk op de locatie van het Bavaria Brouwerij Café, Heuvel 5 in Lieshout.

Thema 2016: ‘MVO Prestatieladder in de praktijk’
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een blijvend thema. De MVO Prestatieladder is een manier om MVO systematisch in uw bedrijfsvoering op te nemen en inzichtelijk te maken. Als u al gecertificeerd bent voor MVO Prestatieladder kunt u systematisch MVO resultaten behalen of verder ontwikkelen naar een hoger niveau. Wat is daar van de praktijk? Bent u nog niet gecertificeerd? Ook dan kunt u kennis maken met de MVO Prestatieladder in de praktijk. Zowel in het plenaire deel als in het workshopprogramma komt dit thema volop aan bod, laat u zich door de dagvoorzitter Rob van Tilburg (Royal Haskoning – DHV) een inspirerend Evenement voor zetten.

Hét evenement van het jaar!
Dit is het moment om informatie over de MVO Prestatieladder te ontvangen en u (verder) op weg te helpen met MVO-P en certificatie. Kom naar het evenement ‘MVO Prestatieladder in de Praktijk’ en ontmoet waardevolle (nieuwe) contacten. Laat u zich inspireren over MVO door Willem Lageweg (MVO Nederland) Karen Maas (Erasmus universiteit) en Jan-Reinier Swinkels (Bavaria) en schrijf u in voor enkele van de 5 praktische workshops.   Het comité van aanbeveling voor dit evenement zijn de leden van het Centraal College van Deskundigen MVO Prestatieladder vermeld op de website www.mvoprestatieladder.nl U kunt hen en vertegenwoordigers van de audit praktijk tijdens het Evenement ontmoeten in de verschillende workshops die worden gegeven in samenwerking met mensen uit de praktijk waaronder Henk-Jan Wegman van Ubbink BV, Marthijn Junggeburth van Bavaria BV, Onno Elzinga van A.Hak BV en Marieke Hoffmann van RH-DHV.

Programma 26 mei 2016‘MVO Prestatieladder in de praktijk’

10.00 uur Inloop
10.30 uur Opening door de dagvoorzitter Rob van Tilburg van Royal Haskoning-DHV
10.45 uur Key Note Speaker,
Willem Lageweg van MVO Nederland o.a. ontwikkelingen van MVO
11.30 uur Key Note Speaker, dr. Karen Maas van de Erasmus Universiteit o.a. impact
van MVO en motivaties voor MVO
12.30 uur Lunch
13.30 uur 1e parallelsessie (workshops, echt aan de slag)
14.45 uur Pauze
15.15 uur 2e parallelsessie (wederom aan de slag met MVO-P)
16.30 uur Closing Speaker, Jan-Renier Swinkels van Bavaria Lieshout
17.15 uur Borrel en afsluiting
Na afloop Inspirerende toegift MVO-P in de praktijk, diner op eigen kosten in het
Brouwerij Café en een gratis rondleiding in de Bavaria Brouwerij. Vermeld
uw intentie tot deelname aan diner en rondleiding op het inschrijfformulier.
Dit zijn de workshops, maak uw top 3 keuze en vermeld dat op het inschrijfformulier. U kunt op deze middag aan maximaal 2 workshops deelnemen, één per parallelsessie.
Workshop 1: MVO-P ontwikkeling naar hoger niveau
Hoe kom je van niveau 3 naar niveau 4 en hoe hou je niveau 4 vast? Deze sessie wordt gepresenteerd door niveau 4 bedrijven.Workshop 2: Uitvragen van stakeholders over MVO
Welke stakeholders betrek ik bij het uitvoeren van stakeholdermanagement? Hoe geef ik invulling aan het uitvragen op MVO indicatoren?Workshop 3: Circulaire economie en MVO-P
Wat is circulaire economie en hoe kan ik dit toepassen? Principes en oplossingen uit de circulaire economie stimuleren de innovatie in uw bedrijf en dragen bij aan het MVO managementsysteem.Workshop 4: Materialiteit, wat is belangrijk en MVO-P
Hoe maak je heldere keuzen in MVO beleid, hoe kom je tot een eigen systematiek en hoe ga je er mee aan de slag? Praktijk en theorie om te bepalen wat er toe doet in MVO in relatie tot uw bedrijfsactiviteit.Workshop 5: Transparante verslaglegging en MVO-P
Het vinden van balans tussen zakelijke en functionele openheid versus Communiceren als doel op zich’, de relatie tussen verslaglegging en de MVO Prestatieladder.

Aanmelding en kosten voor dagprogramma
U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier te mailen naar info@mvoprestatieladder.nl De deelnamekosten zijn slechts € 50,-.

 

Bereikbaarheid:
Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Lieshout. Voor degenen die met openbaar vervoer wensen te reizen stopt bus 21 (vanaf Eindhoven CS) voor de deur. Bus 121 en 122 laten nog 15 minuten wandelroute door Lieshout over.

Gegevens

Datum:
26/05/2016
Tijd:
10:00 - 17:15

Locatie

Bavaria Brouwerij Café
Heuvel 5
Lieshout, Netherlands
+ Google Maps