Wat is MVO Prestatieladder?

De MVO Prestatieladder is uniek, er is namelijk geen andere norm met MVO in een Managementsysteem.
De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 31 MVO-thema's door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders, voortdurend te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om met de juiste balans tussen People, Planet en Profit, duurzaam te ondernemen.

De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het certificaat maakt uw duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.

De MVO Prestatieladder is geïnspireerd op internationaal geaccepteerde documenten, zoals de ISO 26000, de ISO 9001:2015, AA1000 en het Global Report Initiative (GRI). De opbouw van de norm is identiek aan de structuur van ISO 9001 en ISO 14001. Het is opgezet volgens de zogenaamde High Level Structuur, en hierdoor als Managementsysteem in te richten en te integreren met reeds bestaande Managementsystemen.

De MVO Prestatieladder wordt sinds 2010 in Nederland toegepast en is sinds 2015 ook internationaal erkend. MVO en duurzaamheid wordt door grote opdrachtgevers en de overheid gewaardeerd in aanbestedingen. Zo sluit de MVO Prestatieladder prima aan bij de CO2 Prestatieladder, waarbij beide normen elkaar ondersteunen.

De MVO Prestatieladder is gebaseerd op communicatie met stakeholders op basis van 31 herkenbare MVO-thema's in het Managementsysteem. Er zijn vijf niveaus in de MVO Prestatieladder te onderscheiden, het is aan u als ondernemer om op een van de 5 niveaus gecertificeerd te worden

MVO Prestatieladder versie 3

met ingang van 1 maart 2020 en verplicht per 1 maart 2021.
Klik hier om de schemadocumenten te downloaden.