Webinar | De impact van CSRD op jouw onderneming, zo helpt MVO Prestatieladder!

Sprekers | Jos Kelderman, manager MVO Prestatieladder | Alex Rammeloo, manager itsme BV | Koen de Rooij & Danny Akkers Driessen Groep

itsmeBV en Driessen Groep aan het woord.

De manier van zakendoen verandert, duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel grote bedrijven als het mkb.
Dit komt deels door de nieuwe Europese richtlijn: de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), die bedrijven verplicht om vanaf 2024 of 2025 duurzaamheidsrapporten te maken.

Tijdens het webinar “De impact van CSRD op jouw onderneming, zo helpt de MVO Prestatieladder” zijn we ingegaan op de gevolgen van de CSRD en via praktische voorbeelden besproken hoe de MVO Prestatieladder  onderneming kan ondersteunen. Alex Rammeloo, Koen de Rooij en Danny Akkers deelden alle drie waardevolle ervaringen.

 

"Begin met kleine stapjes en breng in kaart wat voor jouw organisatie van belang is." -Danny Akkers-

social post webinar csrd 1

Hoogtepunten tijdens het Webinar!

Danny: "Wil je aan de slag gaan met MVO Prestatieladder? Begin dan klein. Breng het eerst voor jezelf in kaart, betrek vervolgens de directie en daarna stakeholders. Vervolgens kun je het stapje voor stapje in kaart gaan brengen. MVO Prestatieladder helpt je hier op een toegankelijke manier doorheen." Koen: "Naast het tevreden houden van klanten en een groeiende omzet is de MVO-score bij ons nu ook een KPI geworden. Denk na over wat duurzaamheid voor jouw bedrijf betekent en analyseer waar je staat en wat je nodig hebt. Het is niet iets wat je zomaar neerzet." Alex: "Het invoeren van een MVO-managementsysteem is geen vrijdagmiddagklusje. Het vergt aandacht en inzet van zowel het management als medewerkers. Blijf daarom met elkaar in gesprek gaan, betrek de organisatie en deel niet alleen koude cijfertjes. Dan kom je samen veel verder!" Kortom, het webinar bood veel nieuwe inzichten en inspirerende ervaringsverhalen. Bedankt Alex, Koen en Danny voor het delen van jullie ervaringen!