Webinar | Inkopen en aanbestedingen, zo helpt de MVO Prestatieladder!

Sprekers | Jos Kelderman, manager MVO Prestatieladder | Xander Mol, MVO beleidsadviseur UWV | Liza van Megen, MVO beleidsadviseur UWV.

MVO Beleidsadviseurs van het UWV aan het woord!

Dagelijks maken inkopers bij overheden en bedrijven belangrijke keuzes over aanbestedingen en inkoop. Door de groeiende focus op duurzaamheid worden inkopers en opdrachtgevers steeds selectiever en kritischer bij het kiezen van samenwerkingspartners.

Als beleidsadviseurs van het UWV, een niveau 4 MVO Prestatieladder gecertificeerde organisatie, vertellen Liza en Xander over de voordelen die zij hebben ervaren binnen hun duurzaamheidsbeleid. Ook vertellen lichten ze toe hoe zij intensiever hun leveranciers betrekken in het bereiken van hun milieu- en maatschappelijke doelen. Daarbij zien zij MVO Prestatieladder als een belangrijke tool.

"Dat er intern soms weerstand bij komt kijken, zie ik als een soort van bevestiging dat we iets aan het veranderen zijn." -Liza Megen-
Social inkopen en aanbesteden

Hoogte punten van het webinar

Zowel Xander als Liza geven aan dat MVO Prestatieladder hun helpt om ervoor te zorgen dat er concrete doelen worden opgesteld die vervolgens ook geanalyseerd kunnen worden. Xander: "Dankzij het MVO Prestatieladder managementsysteem zitten we nu op duurzaamheidsniveau 4 van de 5, daar zijn we heel trots op. Je wil als organisatie nooit zakken, dus dat houdt de druk erop. We gaan echt na wat goed is voor zowel onze organisatie als medewerkers, en welke inkopers daarbij aansluiten.

"Bedankt Liza en Xander voor het delen van jullie ervaringen! Lees hier meer hoogtepunten van het webinar.