Rianne Pieterse van Arriva Nederland nieuw in het CvD

MVO Prestatieladder wil graag in contact blijven met belanghebbenden als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom werd een College van Deskundigen (CvD) in het leven geroepen. Onlangs (mei 2021) trad Rianne Pieterse van Arriva Nederland toe tot het CvD. “Door een mooie combinatie te maken van People, Planet en Profit kunnen we vooruit.”

MVO Prestatieladder is blij met de komst van Rianne namens Arriva Nederland in het College van Deskundigen. Arriva is een organisatie die ervaring heeft met MVO-doelen maar heel fris aankijkt tegen de norm.

Rianne daarover: “Sinds 2019 werk ik als QHSE-adviseur bij Arriva Nederland Ik houd me bezig met het managementsysteem en de compliance-kant van onze certificaten en milieuwetgeving. Daarbij adviseer ik de organisatie over de instandhouding van ons MVO-Prestatieladder certificaat. Arriva Nederland wil op het gebied van MVO een voortrekkersrol nemen, werkt aan vergroten van diversiteit en inclusie en stelt zich tot doel om in 2025 CO2-neutraal te werken. Dat was ook al zo voordat we ons certificeerden.
De Prestatieladder helpt ons de doelen in stapjes te vertalen, gestaag vooruitgang te boeken en dat ook met het behalen van het certificaat per 2020 zichtbaar te maken. Met grote en kleine stappen zijn we onderweg. Voor duurzaamheid gaat het van groei in afvalscheiding (en recycling) op onze vestigingen tot duurzame bedrijfskleding en van hergebruik van kantoormeubilair tot de grote overgang van fossiele naar duurzame brandstoffen. Voor MVO tonen we ‘ons sociale gezicht’ met onze ServiceTeams. Daarin geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om bij ons werkervaring op te doen of kans te maken op een baan.
Dit werk en de MVO-ambities van Arriva Nederland passen bij wie ik ben. Ik kan zo op mijn manier helpen de wereld mooier te maken. Door een combinatie te maken van People, Planet en Profit kunnen we vooruit. MVO moet voor ons in de praktijk uitvoerbaar zijn met hulp van iedereen die bij Arriva Nederland werkt. Met mijn deelname in het CvD hoop ik mijn kennis én de gebruikerservaring van Arriva in te zetten om MVO Prestatieladder voor meer bedrijven toegankelijk te maken.”
 

Meer weten over wat Arriva Nederland doet op het gebied van MVO?
Kijk op ‘Meer Arriva’ – Route Toekomst voor het actuele MVO-verslag.